Facebook objasnio koji je bio uzrok najvećeg prekida do sad

Agencije
Facebook objasnio koji je bio uzrok najvećeg prekida do sad

Kompanija Facebook okrivila je “promjenu konfiguracije servera” za najveći pad te društvene mreže u istoriji, kada su njene aplikacije prestale da rade u nekim delovima svijeta.

Nestanak usluge trajao je najmanje 12 sati u srijedu (13. mart) na više područja širom svijeta, a najveći udar bio je u Sjevernoj Americi i Evropi, prema podacima internet stranice za praćenje rada stranica downdetector.com.

Poslije objave u srijedu da postoje problemi, Facebook ništa nije komentarisao gotovo 24 sata prije nego što su objavili objašnjenje i izvinjenje u četvrtak na Tviteru.

“Juče, kao rezultat nove konfiguracije servera, mnogi korisnici su imali problema s našim aplikacijama i uslugama”, napisao je Facebook na Tviteru.

“Riješili smo problem i naši sistemi se oporavljaju. Jako nam je žao zbog problema i zahvalni smo na vašem strpljenju”, piše u objavi.

Nestanak je, vjeruje se, bio najveći u Facebookovoj istoriji. Ta društvena mreža sada broji oko 2,7 milijarde korisnika samo, uz još Instagram i aplikacije za poruke.

Kao i kod prethodnih nestanka, #FacebookDown je još jednom postao vrlo popularan 'hashtag' na konkurentnoj mreži Tviteru.

Bloomber News je objavio da Facebook razmatra povraćaj novca oglašivačima čije poruke nisu mogle da se pošalju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana