Eplov iPhone će 2022. konačno dobiti periskopsku telefoto kameru

GS
Eplov iPhone će 2022. konačno dobiti periskopsku telefoto kameru

Nareda generacija iPhonea koja stiže 2022. godine imat će periskopsku telefoto kameru, pokazuju nove istraživačke bilješke provjerenog analitičara TF Securities Ming-či Kuoa.

Kuov izvještaj kojeg su prenijeli 9to5Mac, AppleInsider i MacRumors navodi da će južnokorejska kompanija Semko navodno ugraditi nove motore s automatskim fokusom na nove modele iPhonea, prenosi Verdž.

Periskopske kamere prvi su zapravo počeli otkrivati Kinezi, i to kompanije Oppo i Huawei koje su predstavile telefone s opcijom zooma od 5x. Samsung se ove godine pridružio kineskim tehno gigantima s modelom Galaxy S20 Ultra.

Osnovni model iPhone 12 mogao bi biti mnogo skuplji nego što kupci očekuju

U 2016. godini Eplov iPhone 7 Plus bio je prvi mobitel koji je iskoristio sekundarni 2 x teleobjektiv koji je kompanija takođe koristila za dubinu portretnih fotografija. Međutim, Epl od tada nije otišao dalje od 2x zuma, dok su konkurentske kompanije to činile.

Ukoliko sada pređe na periskop, Epl će vjerovatno osigurati domet zooma od 5x ili više. Inače, Huaweijev P40 Pro Plus sa svojim 10x periskopskim sočivima ima najveći optički domet među svim dostupnim mobitelima na tržištu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana