”Epl” priprema ažuriranje za sporni “ajfon 12”

Srna
”Epl” priprema ažuriranje za sporni “ajfon 12”

PARIZ - Francuski ministar za digitalna pitanja Žan Noel Baro rekao je da ga je američka kompanija “Epl” obavijestila da će u narednim danima sprovesti ažuriranje svog modela “ajfon 12” radi ispravke problema sa radijacijom, zbog čega je početkom sedmice obustavljena prodaja u Francuskoj.

Prema njegovim riječima, Regulatorna agencija “ANFR” priprema se da ubrzano testira navedeno ažuriranje, kojim bi sporni model bio u skladu sa evropskim standardima koji se primjenjuju u Francuskoj, čime bi bila nastavljena prodaja “ajfona 12”.

Francuska je početkom sedmice naredila prekid prodaje jer je nivo elektromagnetnog zračenja tog uređaja iznad standarda EU.

“Epl” je potom saopštio da je “ajfon 12”, čija je prodaja krenula 2020. godine, dobio sertifikate nekoliko međunarodnih organizacija.

Kompanija je reagovala nakon pritužbi zbog kršenja globalnih radijacijskih standarda i tvrdi da je predala nekoliko rezultata iz svojih i laboratorija trećih strana kojima se dokazuje da je telefon u skladu sa pravilima francuske agencije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana