EA je licencirao jednu od najpoznatijih liga za svoju EA Sports FC igru

GS
EA je licencirao jednu od najpoznatijih liga za svoju EA Sports FC igru

FIFA 23 će biti posljednja u okviru saradnje EA i FIFA-e, pa će sledeće godine EA predstaviti igru pod nazivom EA Sports FC, koja će zapravo biti koncipirana na isti način, samo što će nositi drugi naziv i neće imati sve licence.

Iako FIFA 23 još nije zvanično predstavljena, kompanija Electronis Arts  (EA) već se sprema za budućnost nakon FIFA-e.

Međutim, neke licence će i biti dostupne, jer sada saznajemo da je EA potpisao ugovor s jednom od najpopularnijih fudbalskih liga na svijetu.

Američka kompanija je objavila da je sklopila ugovor sa španskom LaLige – koja je dom, verovatno dva najveća kluba na svijetu, Real Madrida i Barselone. Iz EA-a su najavili "jedinstveno, višegodišnje partnerstvo" koje će započeti sa sezonom 2023-2024.

Prema EA, novi ugovor uključivaće prava na imenovanje svih LaLige takmičenja, potpuni rebrend LaLige sa EA Sports, uključujući sve logotipe, grafiku, fontove i druge vizuelne elemente".

Dogovor uključuje dvije najbolje fudbalske lige u Španiji, koje će biti dio nove igre, zajedno sa turnirom za mlade i zvaničnim e-sport takmičenjima. Iz EA su naveli da će više detalja o ovom partnerstvu biti poznato "u narednim mjesecima".

Inače, FIFA 23 će izaći 30. septembra 2022. godine, a pre par dana objavljen je prvi trejler za igru. Iz EA Sports FC naveli su da FIFA 23 "pomjera granice realnosti" i to zahvaljujući poboljšanoj Hypermotion 2 tehnologiji, koja koristi "milione podataka" za kreiranje "novih animacija u realnom vremenu".

Što se tiče igranja, to znači da će igrači dobiti "najprirodnije i najrealnije kretanje igrača i lopte". Hypermotion 2 tehnologija biće dostupna samo na PC-u i na konzolama aktuelne generacije, prenosi b92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana