Društvena mreža TikTok prestigla Facebook i Instagram

Agencije
Društvena mreža TikTok prestigla Facebook i Instagram

​Kineska aplikacija TikTok, koja omogućuje snimanje kratkih video klipova, prestigla je Facebook i Instagram i postala treća aplikacija po broju preuzimanja u svijetu.

TikTok je u prvom kvartalu 2019. preuzelo 188 miliona novih korisnika, pa se na listi najpopularnijih aplikacija našao odmah iza Messenger-a i WhatsApp-a, navodi Startit, pozivajući se na Sensor Tower.

Kako se navodi, aplikacija TikTok kineske kompanije BydeDance jedna je od najpopularnijuh društvenih mreža među osnovcima i srednjškolcima širom svijeta.

Podaci Sensor Tower-a pokazuju da je TikTok globalno instaliralo više od 1,1 milijarde korisnika preko App Store-a i Google Play-a i time zaradio oko 80 miliona dolara od kupovine. Na prvom mjestu je po broju korisnika na App Store-u, a treća među korisnicima koji aplikacije preuzimaju preko Google Play-a.

TikTok omogućava korisnicima da objavljuju video klipove od 15 sekundi, kao i da spoje više njih u jednu cjelinu do jednog minuta. Uz pomoć različitih filtera i drugih funkcija koje ova aplikacija posjeduje, korisnici su u mogućnosti da naprave svoje mini video spotove.

Ova platforma je popularnost stekla za kratko vrijeme, a vodeća je ne samo u Aziji, već i Sjednjenim Američkim Državama, a polako se širi i na Evropu, pa se tako u Njemačkoj na mjesečnom nivou pregleda više od šest milijardi klipova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana