Čuva oči i bateriju: Fejsbuk u mračnom režimu već dostupan korisnicima

Agencije
Čuva oči i bateriju: Fejsbuk u mračnom režimu već dostupan korisnicima

Fejsbuk uvodi takozvani “dark mode” kasnije ove godine ali poneki korisnici mogu da koriste ovaj režim društvene mreže već sada.

Iako je ovaj titan među društvenim mrežama u početku ograničio razvoj svog novog dizajna na beta testere, čini se da proširuje skup korisnika koji su u stanju da ga koriste.

Ako vam nije data mogućnost da koristite novi dizajn kompanije Fejsbuk, ne brinite. Očekuje se da će društvena mreža u skorije vrijeme ažurirati svoj dizajn za sve korisnike, piše Ekspres.

Pored desktop računara, Fejsbuk radi i na tamnom režimu za Android i iOS sisteme. U avgustu inženjerka aplikacije Džejn Mančun Vong pokazala je ranu verziju Fejsbuk mračnog režima za mobilne uređaje.

Tamni režim Fejsbuka na mobilnom izgleda prilično slično onoj na računarima – uz dodatnu korist koja je od velike važnosti danas – a to je poboljšano trajanje baterije mobilnog uređaja. Fejsbuk je slijedeća, i vjerovatno posljednja aplikacija koja će da ima tamnu verziju.

Aplikacije za Vatsap, Instagram a čak i Fejsbuk mesendžer već imaju tamnu estetiku koja nije samo dobra za bateriju uređaja već nije ni naporna za oči. Prema istraživanjima sa Harvarda, ne preporučuje se gledanje u svijetle ekrane tri sata pred spavanje, jer to može da izazove smetnje u spavanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana