Brisel će i dalje koristiti Tviter

Srna
Foto: Unsplash

BRISEL - EU će nastaviti da koristi "Tviter" uprkos izvještajima da je rukovodstvo bloka nezadovoljno regulativama koje je uveo novi vlasnik kompanije Ilon Mask, saopštio je portparol Evropske komisije Erik Mamer.

"Nastavićemo da koristimo `Tviter`. Evropska komisija je i ranije imala nesuglasice sa kompanijama za koje je utvrdila ili sumnjala da iz nekog razloga ne poštuju regulative EU, ali je istovremno nastavljeno poslovanje sa njima", naglasio je Mamer.

Britanski dnevnik "Fajnenšel tajms" pisao je sredinom sedmice da je EU zaprijetila da će zabraniti rad "Tvitera" u Evropi ukoliko Mask ne bude poštovao regulative evropskog bloka.

Evropski komesar za interno tržište Tijeri Breton zatražio je od Maska da poštuje regulative, uključujući odbacivanje "arbitražnog" pristupa ponovnog vraćanja zabranjenih profila, agresivni progon "dezinformacija" i saglasnost sa "obimnom nezavisnom kontrolom" društvene mreže do 2023. godine.

Ukoliko "Tviter" ne bi pratio novi Zakon EU o digitalnim uslugama, mogao bi se suočiti sa zabranom rada u Evropi ili novčanom kaznom u od šest odsto od globalnog obrta. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana