Apple počeo testirati sklopivi mobitel, mogao bi se pojaviti 2022.godine

Srna
Apple počeo testirati sklopivi mobitel, mogao bi se pojaviti 2022.godine

Otkako je Samsung razvio i počeo prodavati Galaxy Fold, pojavile su se i špekulacije da Apple radi na sklopivom iPhoneu.

Neke patente smo već vidjeli, ali to nije nikakva garancija.

Ipak, sada postoje informacije da je Apple poslao primjerke sklopivog mobitela kineskim dobavljačima kao što su Foxxonn i  New Nikko.

Apple procjenjuje da li će koristiti OLED ili mikroLED ekrane za svoj sklopivi uređaj, a ta odluka drastično mijenja proces proizvodnje sklopivog uređaja jer je mikroLED novija tehnologija ekrana koja nudi veću svjetlinu, saturaciju i štedljivost. 

Dotad će Apple testirati uređaje sa sklopivim ekranima, posebno ekrane i šarke. Samsung će navodno osigurati ekrane, a šarke bi trebala proizvoditi kompanija New Nikko.

Sklapanje će obavljati Foxxonn. Šarke će se testirati sa više od 100.000 pokreta. Inače, New Nikko je sarađivao s Appleom u kreiranju šarki za modele MekBuka.

Očekuje se da će Apple predstaviti sklopivi smartfon u septembru 2022. godine, a u kakvoj će se formi pojaviti, da li sličnoj kao Galaxy Z Flip ili Moto Razr, zasad nije poznato.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana