Android 12 bi trebalo da se pojavi početkom oktobra samo za Pixel telefone

GS
Foto: b92.net

Prošle nedjelje Google je objavio petu (i posljednju) beta verziju Androida 12 za Pixel telefone, a sada smo vidjeli dokaze koji ukazuju na okvirni datum lansiranja stabilnog ažuriranja Android 12.

Google je saopštio da bi trebalo da očekujemo objavu najnovije verzije Androida za “samo nekoliko nedjelja”, ali nikada nisu dali tačan datum.

Glavni urednik IT magazina XDAdevelopers tvitovao snimak ekrana iz internog Google dokumenta koji detaljno opisuje kada će kompanija prestati da odobrava verzije softvera zasnovane na Android 10, Android 11 i Android 12. U slučaju da ne znate, Google mora da odobri svako izdanje softvera za koje proizvođači tvrde da je prošlo potrebne testove kompatibilnosti za isporuku sa Google aplikacijama. Da bi se osiguralo da proizvođači ne nastavljaju samo sa izdavanjem uređaja sa starijim verzijama Androida, Google na kraju prestaje da odobrava verzije zasnovane na starijim verzijama Android OS -a, prenosi B92 .

U podijeljenom dokumentu navodi se kada će se to dogoditi, a takođe je navedeno i kada Google objavljuje izvorni kod za određeno izdanje Android-a. Prema ovom dokumentu,Google će za Android 12 objaviti izvorni kod 4. oktobra 2021.

Prošle godine, Google je objavio izvorni kod Android 11 8. septembra 2020. godine, ubrzo nakon što je istog dana predstavio stabilno ažuriranje za Pixel telefone. Dakle, postoji velika šansa da će stabilno ažuriranje Androida 12 izaći za Pixel telefone 4. oktobra 2021. godine, jer je to okvirni datum objavljivanja izvornog koda za Android 12.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana