Amerikanci najviše vjeruju Guglu i Amazonu, a kome najmanje?

Tanjug
Foto: Ilustracija

ČIKAGO- Tehnološke kompanije u današnje vrijeme teško stiču povjerenje korisnika, ali ga izuzetno lako gube, pokazuju rezultati ankete koju je sprovela čikaška istraživačka platforma seoKleriti (seoClarity).

U istraživanju, u kojem je 1.057 Amerikanaca dalo odgovore na pitanja kojim tehnološkim kompanijama vjeruju najviše a kojima najmanje, veoma loše je prošao Fejsbuk ali i megapopularna aplikacija TikTok.

Konkretno, 42,6 odsto ispitanika je izrazilo nepovjerenje u Fejsbuk naspram 37,8 posto koji imaju povjerenje, a što se TikToka tiče, u njega nema povjerenje 43 odsto anketiranih, dok 28,1 odsto ima povjerenje.

Između navedene dvije kompanije na dno se smjestio Huavej, u kojeg podjednak procenat ispitanika ima, odnosno nema poverenje - 30,4 odsto, prenosi portal ICTbusineš.

Na samom vrhu je Gugl, s povjerenjem 65,7 odsto učesnika ankete, dok tek 21,2 odsto ima negativan stav. Na drugom mjestu je Amazon, koji se može pohvaliti time da jako malo ispitanika gaji nepovjerenje prema kompaniji, samo 16,5 odsto, dok joj povjerenje poklanja 65,1 odsto Amerikanaca.

Na trećem mjestu je Majkrosoft sa 16,9 odsto nepoverljivih i 63,9 odsto onih koji imaju povjerenje, a slijede Epl koji uživa kredibilitet kod 62,6 procenata anketiranih, dok mu povjerenje uskraćuje samo njih 18,6 odsto. Samsung bilježi najmanji procenat nepovjerenja – tek 13 odsto, a povjerenje u njega ima 62,3 odsto ispitanih.

Duštvena mreža Tviter se takođe našla među malobrojnima na listi koje bilježe veće povjerenje (42,9%) nego nepovjerenje klijenata (31,8%).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana