Američka firma napravila sobni bicikl koji služi kao džojstik za video igre

GS
Američka firma napravila sobni bicikl koji služi kao džojstik za video igre

Kalifornijska kompanija Ekspreso Fitnes u svojoj ponudi ima sobni bicikl Kapti, koji omogućava da tokom vožnje na ekranu ispred sebe igrate igru, na taj način čineći vam vožnju u zatvorenom prostoru zabavnijom.

Bicikl Kapti ima okvir od čelika i eloksiranog aluminija, teži 79 kg i može podržati vozače težine do 159 kg. U pretprodaji će biti dostupan u decembru po ceni od 2.495 dolara.

Na tržištu već imate više takvih sobnih bicikala, no Ekspreso Fitnes je u svoj dodao i veliku biblioteku video igara koje se temelje na vašem pedaliranju i video školi biciklizma, koja je sinhronizovana s vožnjom.

Kada se Kapti nalazi u interaktivnom modu, skretanje volana će rezultirati skretanjem u virtualnom okolišu, a brzina vašeg pedaliranja reflektuje se na vožnju vašeg avatara, odnosno lika s kojim upravljate u igri. 

Pored toga, kada se budete u igri penjali na brdo ili spuštali niz njega, otpor u pedalama prilagodiće se tim uslovima, a sve to će uticati i na brzine, što znači da ćete sa manuelnim promjenama brzina moći da olakšate uspone, ili povećati otpor zamajca, kako biste vozili brže na virtualnim ravnim dionicama staza ili putu.

Što se tiče ugrađenih igara koje koriste Kapti kao kontroler za upravljanje u igri, za njih kažu da sadrže grafiku na nivou 3D igara, koje su izrađene pomoću Anri Endžina Epik Gejmsa.

Nije nam poznato ima li u ponudi igara u kojima bi trebalo nešto (nekoga) pregaziti ili horor survajval naslova u kojima se očekuje da pobjegnete od gladnih zombija.


 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana