TikTok kreatori imaju nove opcije da više zarađuju

B92
Foto: Pixabay

TikTok je omogućio nove načine da kreatori na ovoj mreži zarađuju od objave svog sadržaja.

Iako je video platforma kratkog formata već omogućavala kreatorima da prihvataju virtuelne poklone od obožavalaca tokom TikTok Lajv video snimaka, dodatak novih funkcija će omogućiti kreatorima da prihvate plaćanja i poklone i kada ne strimuju uživo. To će biti moguće preko Tips i Video Gifts opcija.

Ove funkcije stižu zajedno sa novim "Kreator Nekst" portalom, koji na jednom mjestu organizuje sve mogućnosti monetizovanja TikTok sadržaja.

Sada će TikTok kreatori, sa najmanje 10.000 pratilaca, moći da se prijave za TikTok Kreator Marketplejs kako bi sarađivali sa brendovima u različitim poslovnim poduhvatima.

U međuvremenu, funkcije Tips i Video Gifts će omogućiti kreatorima da zarade novac od svojih video snimaka, dok će fanovima ponuditi način da pokažu svoju podršku omiljenim kreatorima.

Pomenute funkcije stavljaju TikTok u direktniju konkurenciju sa drugim platformama, kao što su Instagram ili Jutjub, gdje kreatori imaju različite načine da ostvare prihod od svog sadržaja.

Nove TikTok funkcije monetizacije dostupnije kreatorima u SAD, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Francuskoj, Italiji i Španiji (Kanada i Australija će dobiti pristup u narednim mesecima).

TikTok tvrdi da će kreatori dobiti 100% od bakšiša koje im preko novih funkcija daju korisnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana