Ovo su bili najprodavaniji pametni telefoni u 2021. godini

telegraf
Foto: pixabay

Konsultantska firma Kounterpoint Risrč je objavila svoju listu 10 najprodavanijih pametnih telefona u 2021. godini, a sedam od njih su Ajfon uređaji. Ipak, na listi se nalaze i Samsung i Xiaomi telefoni.

Svih pet najprodavanijih telefona bili su Ajfon uređaji, odnosno Ajfon12, Ajfon12 Pro Max, Ajfon 13, Ajfon12 Pro i Ajfon 11.

Međutim, Samsung Galaksi A12 je bio najpopularniji Android telefon na listi, zauzevši šesto mjesto. Kounterpoint je rekao da su Sjeverna Amerika, Latinska Amerika i Zapadna Evropa najveća tržišta za Galaksi A12.

Nije toliko iznenađenje da je Galaksi A12 na ovoj listi, jer ima dosta pristupačnu cijenu, dobru bateriju, dugoročnu softversku podršku i pristojan dizajn.

Xiaomi je bio jedini drugi proizvođač Android telefona u top 10, sa Redmi 9A na sedmom mjestu, dok je Redmi 9 bio na posljednjem, prenosi Android Authority.

Navodno su ova dva telefona činila 22 odsto prodaje Xiaomi uređaja prošle godine, a Kina, Indija i Azijsko-pacifička tržišta su za ove uređaje bila najveća,

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana