Ključ univerzuma - 3, 6, 9: Zašto je Nikola Tesla bio opsednut piramidama?

Agencije
Ključ univerzuma - 3, 6, 9: Zašto je Nikola Tesla bio opsednut piramidama?

Naučnik Nikola Tesla vjerovao je da piramide služe višoj svrsi i istraživao ih je cijeloga života. Šta ga je toliko privlačilo u vezi s piramidama?

Bez izuma Nikole Tesle svijet bi danas bio nezamislivo mjesto. Tesla je zaslužan za ključne ideje zbog kojih imamo pametne telefone, vaj-faj, električni sistem i još mnogo toga... Pored ideja koje je Tesla realizovao i patentirao, imao je i mnoge druge profesije u različitim oblastima istraživanja, od kojih su neke bile prilično ezoterične.

Jedna od najneobičnijih bila je njegova preokupacija egipatskim piramidama, nekim od najtajanstvenijih i najveličanstvenijih građevina čovječanstva. Tesla se pitao da li su piramide veliki predajnici energije - i ta se misao poklopila s njegovim projektom bežičnog prenosa energije. Tesla je 1905. godine u SAD podnio patent pod nazivom "Umjetnost prenošenja električne energije prirodnim medijima", u kojem su zacrtani projekti za seriju generatora širom svijeta koji bi se priključili jonosferi za prikupljanje energije. Samu Zemlju, sa njena dva pola, posmatrao je kao džinovski električni generator neograničene energije, piše "Big tink".

Dizajn u obliku trougla postao je poznat i kao Teslina elektromagnetna piramida, prenosi Sputnjik. Presudni su oblik i položaj egipatskih piramida. Tesla je izgradio toranj poznat pod nazivom Teslina eksperimentalna stanica u Kolorado Springsu, kao i toranj Vordenklif ili Teslin toranj na istočnoj obali, za koji je želio da iskoristi energetsko polje Zemlje.

Lokacije su odabrane prema istim zakonima po kojima su izgrađene piramide u Gizi, u odnosu na odnos eliptične orbite planete i ekvatora. Dizajn je bio namijenjen bežičnom prenosu energije.

Ključ univerzuma: 3, 6, 9

Drugi aspekt Teslinog razmišljanja povezan je sa numerologijom. Tesla je, prema mnogim izvještajima, bio neobičan pojedinac, sa opsesivnim osobinama. Jedna takva opsesija bili su brojevi 3, 6 i 9, za koje je vjerovao da su ključ univerzuma. Vozio bi se oko zgrade 3 puta prije nego što bi ušao ili odsjeo u hotelima sa brojevima deljivima sa 3. Donosio je odluke u grupama od 3 osobe.

Neki vjeruju da je Teslina opsesija tim brojevima povezana sa njegovom sklonošću piramidalnim formama i njegovim vjerovanjem da postoji osnovni matematički zakon i promjeri koji su deo univerzalnog matematičkog jezika.

Misterija gradnje piramida do danas nije otkrivena. Razlog podizanja piramida podsticao je različite teorije, od kojih su najintrigantnije teze da piramide mogu stvarati energiju ili čak biti kod drevnih civilizacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana