Japanci napravili plutajuću kuću otpornu na poplave VIDEO

G.S.
Foto: printscreen/youtube

Japanski stambeni investitor “Ičijo Komuten” nedavno je predstavio kuću otpornu na poplave! Ova japanska “plutajuća kuća” ne samo da može ostati vodootporna tokom poplava, već i kako je sam naziv kaže može i plutati na vodi!

Bez obzira da li vjerujete u klimatske promjene ili ne, gubitak stambenog prostora usljed poplava je nepobitno pitanje širom svijeta, i dok inženjeri i arhitekte pokušavaju da pronađu rješenja, malo njih se pokazalo efikasnim.

Sada, rekordni japanski graditelj stambenih objekata tvrdi da je došao do odgovora kako da spriječi poplave da odnose ljudima domove. Njihova nova “kuća otporna na poplave“ nedavno je predstavljena u popularnoj japanskoj TV emisiji i od tada dobija veliku pažnju na internetu a izgleda i širom svijeta!

Japanska TV stanica TBS nedavno je posjetila jedno od Ičjo test mjesta gdje je nova plutajuća kuća kompanije otporna na poplave prolazila kroz simuliranu poplavu.

Iako je izgledala baš kao obična kuća kada je test počeo, u vrijeme kada je voda počela da se diže oko nje, gledaoci su mogli da vide kako struktura napušta tlo i na kraju lebdi nekoliko centimetara iznad nje.

Svi smo vidjeli kako su plutajuće kuće odnešene u teškim poplavama, ali Ičijov najnoviji izum sadrži sistem koji upravo to sprečava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana