Imaš ga a ne osjetiš: Bulgari stvorio najtanji sat na svijetu

b92
Foto: printskrin

Sve je ponovo potpuno u redu u svijetu vrhunskog časovničarstva, jer je brend Bulgari ponovo preuzeo krunu stvarajući najtanji mehanički sat na svijetu, prije njega tron je držao sat kompanije Piaget.

Nazvan još i "mršavim" remek djelom, stvoren je uz pomoć nezamislivo malog mehaničkog mehanizma koji pomaže da sat održava svoju ukupnu debljinu ispod dva milimetra, a nazvan je "Bulgari Okto Finisimo Ultra".

U svega osam kratkih godina, italijanski luskuzni brend oborio je osmi unikatni rekord u svijetu satova sa svojim Okto Finisimo modelom, uključujući i one za najmanji hronograf ikada kreiran i najtanji perpertual kalendar na svih vremena.

Sada, Okto Finisimo Ultra odnosi titulu najtanjeg mehaničkog sata sa svega 1,80 mm debljine, obarajući rekord koji je prethodno držao AUC model kompanije Piaget, koji je sam merio dva milimetra, za koje se smatralo da su nenadmašni.

Monohromatsko i peskirano titanijumsko kućište Bulgari Okto Finisimo Ultra sata, oktagonskog je oblika i posjeduje 40 mm u obimu, brojčanik sa dva lica, opremljen odvojenim funkcijama za prikaz vremena kako bi se izbjeglo gomilanje kazaljki i dodavanje debljine časovniku.

Naravno, mehanizam debljine žileta potpuno je izložen pogledu, jer jednostavno nema gdje da se sakrije, sa zadnjom stranom kućišta koja posjeduje duplu ulogu kao nosač mehanizma od Volfarm karbida.

Ovaj sat iznosi 15.600 evra, uključujući sve poreze u cijenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana