VW: Ne pla­ni­ra­mo pro­da­ju Lamborghinija

Agencije
VW: Ne pla­ni­ra­mo pro­da­ju Lamborghinija

Volkswagen gru­pa de­man­to­va­la je na­vo­de me­di­ja da taj auto-gi­gant ra­zma­tra pro­da­ju ita­li­jan­skog proi­zvođača su­per­spor­tskih auto­mo­bi­la.

Pro­te­klog vi­ken­da Blum­berg je na­ja­vio mo­gućnost da VW gru­pa pro­da Lamborghinhi ili da sa nje­go­vim akci­ja­ma izađe na ber­zu. Is­ti izvor je na­veo da se nje­mački auto­mo­bil­ski kon­cern zbog to­ga spre­ma da iz­dvo­ji Lamborghinhi u po­se­bnu kom­pa­ni­ju.

Volkswagen se, pre­ma pi­sa­nju Blum­ber­ga, na taj ko­rak odlučio ka­ko bi oslo­bo­dio do­da­tna sred­stva ko­ja bi is­ko­ris­tio za da­lji ra­zvoj i ma­so­vnu proi­zvo­dnju elek­tričnih auto­mo­bi­la. Ka­ko je na­ve­de­no, nje­mački auto-gi­gant želi da se do­da­tno fo­ku­si­ra na tri bren­da u svom vla­sniš­tvu – na Volkswagen, Porsche i Audi.

U među­vre­me­nu, ogla­sio se i por­tpa­rol Volkswagena, ko­ji je za Roj­ters de­man­to­vao na­vo­de Blum­ber­ga. On je izja­vio da "ne pos­to­je pla­no­vi za pro­da­ju Lamborghinhija ili izla­zak na ber­zu i da su spe­ku­la­ci­je u ve­zi s tim ne­ute­me­lje­ne".

Iako je VW de­man­to­vao izve­štaj, to ipak ne znači da je ne­mo­guće da se Lamborghinhi u bu­dućnos­ti može pro­da­ti ili iz­dvo­ji­ti u za­se­bnu kom­pa­ni­ju ra­di izlas­ka na ber­zu. Pod­sjećamo da je FIAT-Chrysler (FCA) prije ne­ko­li­ko go­di­na po­nu­dio akci­je Ferarrija na ber­zi, pa je vrije­dnost kom­pa­ni­je iz Ma­ra­ne­la u među­vre­me­nu zna­tno po­ra­sla.

Lamborghini-jeva vrije­dnost ne­da­vno je skočila na 11 mi­li­jar­di do­la­ra, a ana­li­tičari tvrde da je ovaj proi­zvođač do­bar kan­di­dat za poče­tnu ja­vnu po­nu­du na ber­zi, po­se­bno zbog ras­tućih pro­daj­nih re­zul­ta­ta, naj­vi­še za­hva­lju­jući SUV-u URUS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana