Vijetnamci za 60 dana napravili Ferari 488 GTB "domaće proizvodnje" VIDEO

Kliks
Vijetnamci za 60 dana napravili Ferari 488 GTB "domaće proizvodnje" VIDEO

Mnogi ne mogu priuštiti skupocjene automobile poput Ferarija, ali to nije zaustavilo grupu entuzijasta iz Vijetnama da ostvare svoje snove.

Neke aftermarket kompanije prave replike skupocjenih automobila, neke su bolje, neke lošije, a nedavno smo vidjeli prepravljeni Pontiac Fiero koji liči na Ferari F40 i košta 25.000 dolara

Grupa vijetnamskih entuzijasta je realizovala svoj projekt te je napravila vlastiti Ferari 488 GTB pomoću pleksiglasa i motora.

Ista grupa je prošle godine napravila kartonsku repliku Bugatti Chirona, ali je novi proket "kvalitetniji" jer je baziran na čeličnom ramu i napravljen od pleksiglasa te kompozitnog ljepila. Karoserija je lakirana u crvenu boju, a "vijetnamski Ferari" čak ima i funkcionalna svjetla.

Dok su linije karoserije respektabilno replicirane, performanse su i više nego skromne. "Pravi" Ferari 488 GTB pokreće 3,9-litarski twin-turbo V8 motor, dok replika ima motor na vodeno hlađenje koji je korišten za vodenu pumpu na farmi.

Replika nudi mjesto za dvije osobe, armaturna ploča je izrađena od drveta, a ovaj automobil ima ugrađeno ozvučenje i ručicu mjenjača.

Vijetnamci su imali budžet od 1.000 dolara, a projekt su završili za samo 60 dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana