Uskoro "Jesenji Auto Šou" u Sarajevu

Srna
Foto: Agencije

Auto 4h4 klub organizuje Jesenji Auto Šou koji će, u sklopu akcije "Sigurnost na cestama u Bosni i Hercegovini", biti održan od 9. do 12.9.2021. godine na Trgu ispred BBI Centra u Sarajevu.

Auto šou biće organizovan u okviru "Akcije za sigurnost na cestama" koju sprovodi Svjetska automobilistička asocijacija (FIA) na osnovu Rezolucije Ujedinjenih nacija.

Na Trgu ispred BBI Centra će biti izložena nova vozila, oldtimeri, trkaći automobili i kartinzi za najmlađu populaciju, Auto škola, vozila i oprema saobraćajne policije i BIHAMK-a, te radari i ostala prateća oprema za kontrolu saobraćaja, prenosi Kliks.

Ućešće će uzeti i IPA (Internacionalna policijska asocijacija) sa svojim programom zaštite najmlađih učesnika u saobraćaju i druga udruženja čije su aktivnosti vezane za bezbjednost u saobraćaju.

Za najmlađe će na ovoj lokaciji biti napravljen i mali poligon, gdje će im se u sklopu susreta sa neobičnim vozilima, dijeliti i brošure te edukativne bojanke sa korisnim informacijama vezanim za sigurnost u saobraćaju.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana