“Tojoti prijus PHV 2019” potvrđena tradicija liderstva u tehnološkim inovacijama

Agencije
“Tojoti prijus PHV 2019” potvrđena tradicija liderstva u tehnološkim inovacijama

“Tojota prijus” je originalni svjetski hibridni automobil, s tradicijom liderstva u visokotehnološkim inovacijama koja traje više od 20 godina.

Plag-in verzija nudi kupcima dva automobila u jednom. Prvi je sofisticirani, potpuni hibridni pogon koji ostvaruje izuzetno malu štetnu emisiju od 1,3 l na 100 km i 28 g/km ugljen-dioksida (WLTP ciklus).

Istovremeno nudi pravo, potpuno električno EV iskustvo u vožnji sa EV dometom do 45 km u svakodnevnim okolnostima s maksimalnom EV brzinom od 135 km na sat.

Izuzetno mala emisija i posebne EV mogućnosti u vožnji koje nudi “prijus plag-in” rezultat su vrhunskih tehnologija jedinstvenih u liniji “Tojotinih” modela.

“Prijus plag-in” je opremljen toplotnom pumpom koja koristi toplotu izvan automobila, što dovodi do povećanog stepena efikasnosti u poređenju s tradicionalnim grijačima koji generišu toplotu iz motora ili sa električnih grijača.

Uz to, prilikom punjenja, sistem grijanja baterija zagrijaće ćelije do efikasne radne temperature, što će omogućiti da se i snaga baterije i efikasnost održavaju na nivou dovoljnom da se minimalizuje uticaj hladnog vremena na domet prilikom EV vožnje.

Konačno, veliki solarni panel koji generiše elektricitet za napajanje baterije hibridnog sistema još uvijek ostaje jedinstven u ovom segmentu.

U zavisnosti od vremenskih uslova, solarno punjenje može povećati domet do pet kilometara dnevno, što je jednako otprilike 1.000 km potpuno električne vožnje godišnje.

Od svog lansiranja u septembru 2016. godine, više od 1.700 “tojota prijus plag-in” hibrida prodato je sa solarnim panelom, što sada predstavlja otprilike 1.700.000 km godišnje generisanih suncem.

Novi “prijus plag-in hibrid 2019” znatno je povećao funkcionalnost. Sada su uključena sjedišta za pet putnika, promjenom sa konfiguracije od dva sjedišta pozadi na treće srednje sjedište, koje donosi visok nivo komfora.

Uz povećanje kapaciteta sjedenja, novi “prijus plag-in hibrid 2019” dobio je i viši nivo opreme, s potpuno crnim detaljima unutrašnjosti koji su zamijenili bijele aplikacije.

Korišćenje novih materijala takođe nudi osjećaj višeg nivoa kvaliteta unutrašnjosti.

Pored svih ovih poboljšanja unutrašnjosti, spoljni izgled je takođe unaprijeđen. Novi “prijus plag-in hibrid 2019” biće dostupan u novoj metalik crnoj boji “galaxy black” i s novim 17-inčnim naplacima od lake legure koji su u ponudi kao opcija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana