Sve spremno za povratak Moskviča

G.S.
Sve spremno za povratak Moskviča

'Nekadašnja moskovska fabrika francuske kompanije Renault trebalo bi da počne sa radom do kraja 2022. godine pod imenom Moskvič, rekao je Vladimir Jefimov, zamjenik gradonačelnika zadužen za ekonomsku politiku i imovinske odnose.

Prema njegovim riječima, radovi na pripremi za pokretanje proizvodnje teku po planu, prenosi agencija Finmarket.

Do kraja 2022. godine biće proizvedeno oko 600 automobila, od kojih će 200 biti opremljeno električnim motorima. U 2023. godini kompanija će proizvesti najmanje 50 hiljada automobila, a 2024. godine čitavih 100 hiljada.

Broj električnih automobila biće 10, odnosno 20 hiljada.

Potpuni proizvodni ciklus sa zavarivanjem i farbanjem karoserije zakazan je za 2024. Planirano je da se proizvodi pet modela pod značkom Moskviča: četiri krosovera i jedan sedan.

Kako je ranije objavio autostat.ru, moskovska vlada i KAMAZ dogovorili su paritetnu raspodjelu udela u kapitalu fabrike automobila Moskvič i ulaganja u njen razvoj u iznosu od 5 milijardi rubalja. KAMAZ će delovati kao tehnološki partner projekta.

Formirana je i mapa puta za stvaranje ruske jedinstvene mehaničke platforme vozila na kojoj će se razvijati modelna gama domaće putničke automobilske industrije, prenosi B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana