Stigao “T-Roc” sa otvorenim krovom

Agencije
Stigao “T-Roc” sa otvorenim krovom

Dugo najavljivani krosover-kabrio imaće svjetsku premijeru u septembru na frankfurtskom auto-salonu.

Dok mnogi veliki proizvođači automobila izbacuju kabriolete iz svoje game zbog neisplativosti, “Folksvagen” se ipak osmjelio da ponudi kupcima novi model sa otvorenim krovom. Umjesto da za kabrio verziju izabere neki od klasičnih putničkih automobila, njemački auto-gigant odlučio je da kao osnov za novi kabriolet posluži kompaktni krosover “T-Toc”, računajući da se kupci u Evropi sve više okreću SUV/krosover modelima.

“VW T-Toc” kabriolet jeste baziran na standardnom modelu “T-Toc”, ali su izvršene značajne dizajnerske i konstruktivne modifikacije. Tako je međuosovinsko rastojanje povećano za 37 mm, a ukupna dužina vozila za 34 mm. Karakteristično za kabriolete, automobil umjesto četvora ima samo dvoja vrata, a karoserija je dodatno ojačana kako bi bio nadomješten nedostatak čvrstog krova.

“Folksvagen” tvrdi da se pokretni platneni krov spušta ili podiže za svega devet sekundi, a obje operacije mogu se izvoditi i dok je auto u pokretu, ali samo pri brzinama do 30 km/čas. Danak uživanju u vožnji sa vjetrom u kosi platio je prtljažni prostor koji je u odnosu na standardni “T-Toc” smanjen za 161 litar i kod kabrioleta iznosi 284 l.

Kupcima će u početku biti na raspolaganju dvije motorske opcije. Bazični benzinac je trocilindarski 1,0 TSI sa 115 KS (85 kW), a tu je i 1,5 TSI sa četiri cilindra i 150 KS (110 kW). Snažniji model ekskluzivno dolazi sa sedmostepenim automatikom sa duplim kvačilom, dok je trocilindraš uparen sa šestobrzinskim manuelnim mjenjačem.

U ponudi će biti dva dizajnerska paketa, “Style” i sportskiji “R-Line”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana