Stigao je novi Rendž Rover: Peta generacija britanskog plemstva

GS
Foto: Ilustracija

Novi najveći, najluksuzniji i najskuplji model iz ponude Lend Rovera i u petom izdanju nudit će se sa kraćim i dužim međuosovinskim rastojanjem.

Nakon podužeg čekanja jedan od najpoznatijih luksuznih SUV modela svih vremena došao je do svog petog izdanja, a novi Rendž Rover zasnovan je na Land Roverovoj MLA platformi s kojom će bogata klijentela širom svijeta i ovaj put moći da računa na dva međuosovinska rastojanja uz koja će se luksuzno opremljena kabina moći konfigurirati sa četiri, pet ili sedam sjedišta.

Bez obzira na međuosovinsko rastojanje, karoseriju novog Range Rovera krase izuzetno čiste linije bez suvišnih detalja, što je na kraju pomoglo i ostvarenju impresivno niskog koeficijenta otpora zraka za ovakvu vrstu automobila.

Među mnogobrojnim "poslasticama“ koje Rendž Rover svrstavaju u kategoriju najluksuznijih i najudobnijih SUV-ova svakako je i zračni adaptivni ovjes s elektronski kontrolisanim stabilizatorima koji za „peglanje“ neravnina ispod točkova i prilagođavanje upravljačkog sistema preko obje osovine pored kamera koristi i navigacioni sistem.

Kupci u Evropi moći će da biraju između mnogo pogonskih opcija koje uključuju turbobenzinske, turbodizelske i dvije plug-in hibridne verzije. Na vrhu ponude je 4,4-litarski biturbo V8 motor koji razvija 525 KS, a pogon preko obje osovine i automatski mjenjač dio su standardne priče svakog Range Rovera bez obzira na opremu i odabrani motor.

Prvi Rendž Roveri do svojih bi kupaca trebali stići početkom proljeća naredne godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana