Škoda promovisala video na kojem helikopter sleće na Kodiaq

GS
Škoda promovisala video na kojem helikopter sleće na Kodiaq

U Mladoj Boleslavi u Češkoj snimljen je video kojim je Škoda podsjetila na "zlatno doba" automobilističke emisije Top Gir.

U to vrijeme je nekadašnji voditelj Džeremi Klarkson je bio za upravljačem Škodinog modela Yeti, prvog SUV-a češkog proizvođača, kako bi se pokazala njegova čvrstoća i izdržljivost. 

Scena je snimljena u Kvasiniju, a ekipa Top Gira je na krov automobila postavila platformu od 100 kg na koju je potom sletio helikopter težak 600 kg.

Sada je Škoda izvela sličnu "akrobaciju", a u glavnoj ulozi je bio nedavno osvježeni Kodiaq.

Istina, nekadašnja ekipa Top Gira je scenu snimila na spektakularniji način jer je helikopter sletio na Yetijev krov dok je automobil bio u pokretu, a Kodiaq je ovog puta stajao u mjestu. Na krov je postavljena čelična struktura zbog podjednake raspodjele težine, a pletforma je napravljena od drvenih dasaka.

Crveni helikopter Robinson R22, koji košta oko 325.000 dolara, težak je 622 kg, a na Kodiaq se spustio bez problema. To se dogodilo u Škodinom domu u Mladoj Boleslavi.

Što se tiče Kodiaqa, SUV je osvježen prije nekoliko mjeseci, a sportska RS verzija je dobila matriks LED svjetla i 2,0-litarski benzinski motor, prenosi portal Kliks. 

Model nosi ime po najvećem smeđem medvjedu, a ovaj SUV s tri reda sjedišta je dostupan i u elegantnijoj GT verziji s kupeovskom linijom krova koja se prodaje samo u Kini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana