SEAT osvježio svoj srednji SUV, novi detalji i unaprijeđena tehnika

GS
SEAT osvježio svoj srednji SUV, novi detalji i unaprijeđena tehnika

SEAT-ov model Ateca u redizajniranom izdanju sa sobom donosi karoserijske detalje koji podsjećaju na novi Leon, osvježenu kabinu i poznate motore koji su još čišći i štedljiviji.

Smješten između slično koncipiranih modela Arona i Taracco, SEAT-ov SUV Ateca prošao je kroz tretman osvježavanja, što bi špansku verziju VW Tiguana trebalo zadržati među najpopularnijim SUV-ovim koji su zasnovani na platformama automobila iz C segmenta.

Posmatrano izvana, redizajnirana Ateca dobila je drugačije odbojnike i masku hladnjaka koja podsjeća na rješenje na novom Leonu, a drugačija su i kućišta LED svjetala. 

Novi je i font naziva modela koji je sada postavljen na sredini petih vrata.

Najveće promjene u kabini odnose se na novi upravljač i (s boljim paketima opreme) 9,2-inčni display preko kojeg se upravlja unaprijeđenim multimedijalnim sistemom koji podržava upravljanje glasovno upravljanje i kompatibilan je s aplikacijama CarPlay i Android Auto.

SEAT je redizajnirani Ateco opremio i s posljednjim izdanjima sigurnosnih sistema i sistema za asistenciju vozaču, a u španskoj automobilskoj kompaniji pod okriljem Volksnjagena kažu da su poznati turbodizelski i turbobenzinski motori koji pokreću Atecu sada još štedljiviji i čišći.

(Klix)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana