Reno prodaje svoje akcije u ruskom Avtovazu

Tanjug
Foto: Ilustracija

MOSKVA- Francuska automobilska kompanija Reno prodaće jednom ruskom naučnom institutu svoj većinski udio u ruskoj kompaniji Avtovaz, saopšteno je danas iz kompanije Reno navodeći da dogovor podrazumijeva šestogodišnju opciju za otkup tog udjela.

Reno je zapadni proizvođač automobila koji je najviše zastupljen na ruskom tržištu i posjeduje 67,69 odsto vlasništva Avtovaza koje će prodati ruskom Centralnom istraživačkom i razvojnom institutu za automobile i motore, pod nazivom Nami, prenosi Rojters.

Zatvaranje ovih transakcija ne podliježe nikakvim posebnim uslovima i sva potrebna odobrenja su dobijena, dodaje se u saopštenju kompanije Reno i ističe da će 100 odsto udjela u Renou Rusija preći u vlasništvo grada Moskve.

"Danas smo donijeli tešku, ali neophodnu odluku i činimo odgovoran potez prema naših 45.000 zaposlenih u Rusiji", rekao je izvršni direktor kompanije Luka de Meo i naglasio da je ovaj potez sačuvao učinkovitost grupe i njenu sposobnost da se u budućnosti vrati u Rusiju u drugačijem kontekstu.

Ministarstvo industrije i trgovine Rusije saopštilo je da ruski udio u Reno grupi postaje vlasništvo države i vlade Moskve.Navedeno je da će servisno održavanje automobila Reno u Rusiji obavljati Avtovaz, prenosi RIA Novosti.

Reno je u martu saopštio da će obustaviti rad u fabrici zbog sve većeg pritiska koji trpi od početka sukoba u Ukrajini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana