Redizajniran Hjundai i30 N sada će se nuditi i s automatskim mjenjačem

GS
Redizajniran Hjundai i30 N sada će se nuditi i s automatskim mjenjačem

S paketom osvježenja koja su u Hjundaiju pripremili za najsnažniji i30 stiže i ranije najavljen novorazvijeni (opcioni) automatski mjenjač sa dva kvačila.

Hjundai je u februaru predstavio redizajnirano izdanje svog predstavnika u C segmentu, a na prvim zvaničnim fotografijama pokazali su sličan posao koji su sada uradili i na najsnažnijoj verziji koju "potpisuje" njihov N odjel.

Promjene na karoseriji sportskog modela i30 N uključuju drugačije dizajnirane odbojnike, redizajnirana kućišta prednjih i zadnjih LED svjetala i veći difuzor, a redizajnirana je i maska hladnjaka. "Tačku na i" predstavljaju nove 19-inčne aluminijske felge.

Fotografije unutrašnjosti nisu objavljene, a među najznačajnijim novostima je uvođenje u ponudu novorazvijenog 8-stepenog automatskog mjenjača sa dva kvačila iza čije kalibracije stoji N odjel, prenosi Klix.

Još uvijek se ne zna jesu li u Hjundaiju modificirali stvari ispod prednjeg poklopca gdje se krije dvolitarski četverocilindarski turbobenzinski motor koji nudi 250, odnosno 275 KS (u Performance verziji), ali se očekuje da će i30 N u kombinaciji s automatskim mjenjačem do "stotke" stizati brže od verzije s ručnim 6-stepenim mjenjačem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana