Prvi čovjek Tesle traži radnike preko Tvitera: "Nije me briga da li ste završili srednju školu"

Agencije
Prvi čovjek Tesle traži radnike preko Tvitera: "Nije me briga da li ste završili srednju školu"

Njujork - Osnivač Spejs iksa i direktor kompanije Tesla Ilon Mask u potrazi je za radnicima i pritom ga nije briga za stepen obrazovanja kandidata.

"Pridružite se Odjeljenju za razvoj vještačke inteligencije u Tesli! Odgovaraćete direktno meni, a sastajaćemo se ili slati uzajamno mejlove/poruke gotovo svaki dan", napisao je Mask na svom Tviter profilu.

Budući da je Mask poznat kao pomalo ekscentričan, traženje zaposlenih putem društvene mreže nije iznenađujuće, ali ono što jeste je potraga za radnicima bez diplome.

"Doktorat definitivno nije uslov. Nije me briga ni jeste li završili srednju školu", napisao je šef Tesle. Umjesto diplome, proizvođač električnih automobila traži nekog s "dubokim razumijevanjem vještačke inteligencije" te iako je "obrazovanje nebitno", svi kandidati moraju da prođu zahtijevan test kodiranja, dodao je, a potrebni su mu stručnjaci za vještačku inteligenciju kako bi razvijali autonomna vozila u Tesli.

Ovo nije prvi put da Ilon Mask izjavio da fakultetska diploma zapravo nije važna. "Ako je neko završio težak fakultet, to može biti indikacija da će ta osoba biti sposobna da učini velike stvari, ali to nije nužno kao što nam pokazuju ljudi poput Bila Gejtsa, Lerija Elison ili Stiva Džobsa. Oni nisu diplomirali, ali ko god da dobije priliku da ih zaposli, to bi bila odlična ideja", rekao je 2014 godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana