Porše predstavio osvježene Panamere, najsnažniju verziju pokreće 700 KS

GS
Porše predstavio osvježene Panamere, najsnažniju verziju pokreće 700 KS

Na vrhu ponude Poršeove sportske limuzine nalazi se Panamera Turbo S E-Hybrid čiji 4-litarski V8 motor u kombinaciji s elektromotorom proizvodi 700 KS.

Nakon avgustovskog predstavljanja osvježene Panamere u verziji Turbo S (630 KS) Porše je sličan posao uradio i s ostalim verzijama svoje supersportske limuzine koju nudi i u kombinaciji s većim međuosovinskim rastojanjem, ali i još praktičnijom karavanskom karoserijom Sport Turismo.

Na vrhu ponude ostaje Panamera Turbo S E-Hybrid koju pokreće kombinacija 4-litarskog V8 biturbo motora i elektromotora, što je dovoljno za 700 KS za čiju je distribuciju na obe osovine zadužen 8-stepeni automatski mjenjač s dva kvačila (PDK). Automobil koji razvija 315 km/h i iz mjesta do "stotke" stiže za tri sekunde nudiće se u sve tri karoserijske verzije.

Slabije elektrifikovane verzije Panamere kriju se iza naziva 4 E-Hybrid i 4S E-Hybrid, a 2,9-litarski biturbo V6 motor kojem asistira elektromotor u tom slučaju nudi 462, odnosno 560 KS.

Novosti na karoseriji osvježenih Panamera uključuju zadnja LED svjetla po uzoru na svjetla koja krase aktuelni Porše 911 (992), nekoliko novodizajniranih aluminijskih felgi i dvije nove boje karoserije, a specifičan detalj koji krasi samo najsnažniju Panameru su nešto drugačija kućišta prednjih LED svjetala i veći otvori za protok vazduha.

Panamera Turbo S E-Hybrid  u prodaju stiže naredne godine, a cijena još uvijek nije objavljena. Za ostatak ponude u Njemačko treba izdvojiti od 91.345 (Panamera) do 192.845 eura (Panamera Turbo S Executive).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana