Porše predstavio 911 4S heritage Edition: Novi podsjetnik na bogatu prošlost

GS
Porše predstavio 911 4S heritage Edition: Novi podsjetnik na bogatu prošlost

Posebno i brojčano ograničeno izdanje na osnovici aktuelne Targe prvi je od četiri planirana modela s kojima se Porsche osvrće na svoju bogatu prošlost.

 

Nedavno predstavljena treća karoserijska opcija na osnovici aktuelne generacije modela 911 (Serija 992) već je dobila posebno i brojčano ograničeno izdanje koje će Porše ponuditi u samo 992 primjerka.

Porše 911 4S Targa prvi je od četiri planirana posebna modela iz serije kojom slavna njemačka automobilska kompanija želi podsjetiti na svoju bogatu prošlost, a kupci koji preferiraju brojčano ograničena izdanja za Targu s mnogobrojnim elementima koji podsjećaju na model 356 i Targu prve generacije morat će da izdvoje nešto više od 183.000 eura.

Automobil se nudi u pet boja karoserije i dvije dvobojne kombinacije u kabini, a među zanimljivim detaljima su i dvobojne felge čiji dizajn asocira na klasične Fuks felge koje su već decenijama neizostavan dio priče o Porsšeima. U opciji je i ručni sat čije boje odgovaraju boji automobila.

Kupci će moći da biraju između ručnog 7-stepenog i automatskog 8-stepenog mjenjača, a i Targu 4S Heritage Edition pokreće isti trolitarski 6-cilindarski biturbo boxer motor koji pokreće Targu 4S, što znači da vozač(ica) može računati na 450 KS i 530 Nm najvećeg obrtnog momenta, što je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 3,8 sekundi (4,4 s ručnim mjenjačem) i 304 km/h.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana