Porše Kajman GT4 RS briljirao na posljednjim testiranjima

GS
Foto: ILUSTRACIJA

Produkcijski Porše 718 Kajman GT4 RS na scenu stiže narednog mjeseca, a svoj raskošan potencijal pokazao je na posljednjim testiranjima koja su uključila i mjerenje na stazi Nürburgring Nordschleife .

 Niko nije sumnjao da će Poršeova najnovija „specijalka“ koja se krije iza naziva 718 Kajman GT4 RS biti upravljivija i brža od Kajmana GT4, ali je malo onih koji su mislili da verzija RS kroz čuveni njemački „zeleni pakao“ može proći 23,6 sekundi brže od vremena koje je napravio "obični“Kajman GT4.

U sklopu završnih testiranja najbržeg i najlakšeg Kajmana, koji sa sobom donosi sve što donose Poršeovi modeli koji na sebi nose oznaku RS, testni vozač Jorg Bergmester za prolazak 20,6 kilometara duge staze "potrošio“ je sedam minuta, četiri sekunde i 511 stotinki, što je ranije spomenutih 23,6 sekundi bolje od vremena koje je ostvario Kajman GT4.

Kapa dole, palac gore!Predprodukcijski testni Kajman GT4 RS bio je na gumama Mišelin Pilot Sport Cup 2R koje će se kupcima nuditi u opcionoj ponudi, a još uvijek nije otkriveno koliko će biti snažniji od verzije GT4 čiji centralno smješten 4-litarski 6-cilindarski atmosferski boxer motor razvija 420 konjskih snaga i 420 Nm obrtnog momenta (430 Nm u kombinaciji s PDK mjenjačem) koji se distribuira na zadnju osovinu.

Nezvanično, spominje se oko 500 "konja“.Kako god, u vremenu turbopunjača i elektromotora, oduševljeni smo rezultatom Poršeove "stare škole“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana