Ovako izgleda Mercedes-AMG GT R Pro nakon tretmana Karleks Dizajna

G.S.
Ovako izgleda Mercedes-AMG GT R Pro nakon tretmana Karleks Dizajna

Karleks Dizajn se specijalizovao za kreiranje modifikovane unutrašnjosti vrhunskih automobila, a jedan od projekata je Mercedes-AMG GT R Pro.

Eksterijer izgleda prilično dobro, a karoserijom dominira tamnozelena boja koja pravi efekt kretanja automobila čak i kad to nije slučaj. Svi dodaci su u mat crnoj boji, a u ponudi je pet setova petokrakih felgi.

Kada je riječ o unutrašnjosti, na sjedištima, odnosno na naslonima za glavu i leđa, nalaze se lobanje s krilima, kao i na panelima vrata. Također, pojavljuje se i cvjetni uzorak koji je dio dizajna.

Unutrašnjost krasi zelena koža koja se slaže s bojom eksterijera, a čak i sigurnosni pojasevi su u istoj nijansi. Nekima se "ukrasi" unutrašnjosti ne sviđaju pa bi radije vidjeli ovaj automobil bez njih.

Do debija modela AMG GT GT R Pro je bio najsnažnija verzija modela. Pokreće ga 4,0-litarski tvin-turbo V8 motor koji razvija 577 KS. Eksterijer je agresivniji s usisnicima zraka, stražnjim spliterom i velikim spojlerom, a manuelno podesivi amortizeri i karbon-keramičke kočnice su standardni.

Bit će dostupno svega 750 primjeraka, od čega 150 za SAD.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana