Ovako će izgledati BMW i4, električni sedan od kojeg se mnogo očekuje

Kliks
Foto: BMW

BMW od modela i4 ima velika očekivanja, a sada smo dobili možda i najbolji uvid u njegov izgled.

U BMW-u se nadaju da će i4 biti uspješan potpuno električni model, ali i sedan. Poznato je da je segment sedana pretrpio gubitke, jer kupce privlače krosoveri različitih veličina. Međutim, u BMW-u ne odustaju od sedana poput svoje Serije 3.

S modelom i4 će BMW dobiti direktnog rivala Teslinom Modelu 3, a možda donekle i Modelu S. Dolazak modela i4 više nije tajna, a i BMW je ranije objavio fotografije prototipa u naprednoj fazi testiranja, kao i predprodukcijskog primjerka u fabrici. Također, Carbuzz je fotografisao automobil tokom testiranja, a na Instagramu su se kao rezultat toga pojavili renderi koji otkrivaju vjerovatni izgled pomenutog modela.

BMW i4 će biti električna verzija nadolazeće Serije 4 Gran Coupe. Kao i Serija 4 Coupe i Convertible , i4 i Gran Coupe će imati kontroverzni novi dizajn prednje maske.

Za razliku od Gran Coupea, i4 će vjerovatno imati električne ručke na vratima i nešto drugačiji dizajn prednjeg dijela zbog izostanka hladnjaka. Očekuje se barem tri verzije, dvije s pogonom na stražnje te jedna s xDrive pogonom na sva četiri točka.

Očekuje se domet oko 600 km s jednim punjenjem baterije, a u ponudi bi trebali biti modeli s oznakama i435, i440 i i4 M50 xDrive. Verzija s pogonom na sva četiri točka će sigurno biti najsnažnija i najzabavnija za vožnju, ali će se to odraziti na domet.

BMW nije objavio datum predstavljanja modela i4, ali će se to vjerovatno dogoditi na proljeće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana