Osvježeni Rendž Rover Velar sa sobom donosi nekolicinu poboljšanja

GS
Osvježeni Rendž Rover Velar sa sobom donosi nekolicinu poboljšanja

Potencijalni kupci Land Roverovog luksuznog SUV modela Velar, pored ostalog, sada mogu računati i na dvije nove pogonske opcije koje su opremljene blagim hibridnim sistemom.

Među posljednjim unaprijeđenim modelima Land Rovera našao se i luksuzni SUV Velar, a potencijalni kupci (za mnoge) najatraktivnijeg Rendž Rovera sada mogu računati na posljednje izdanje 10-inčnog Pivi Pro multimedijalnog sistema koji sa sobom donosi poboljšanu grafiku, detaljnije mape, intuitivniji izbornik i više funkcija.

Putnicima u bogato opremljenoj kabini prijaće i poboljšana filtracija zraka i još niži nivo buke, a parkiranje 4,8 metara dugog automobila koji se standardno isporučuje s adaptivnim zračnim ovjesom olakšano je s novom 3D kamerom.

Ponuda dosadašnjih pogonskih opcija proširena je s trolitarskim rednim 6-cilindarskim benzinskim motorom kojem asistira 48-voltni blagi hibridni sistem.

Slabija verzija razvija 340 KS i 480 Nm obrtnog momenta i krije se iza oznake P340, a kupci snažnije verzije koja se krije iza oznake P400 mogu računati na 400 KS i 550 Nm obrtnog momenta.

Za prenos snage na obe osovine u oba slučaja zadužen je 8-stepeni automatski mjenjač. Rendž Rover Velar P400 od 0 do 100 km/h stiže za 5,5 sekundi i razvija 250 km/h, a slabijoj verziji P340 koja stiže do 240 km/h iz mjesta do „stotke” potrebno je 6,3 sekundi.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana