Okršaj Davida i Golijata: Fiat Panda protiv Ferarija SF90 u utrci ubrzanja

Kliks
Okršaj Davida i Golijata: Fiat Panda protiv Ferarija SF90 u utrci ubrzanja

Na društvenoj mreži Instagram objavljena je nesvakidašnja trka po snijegom prekrivenoj stazi između Fiata Pande i Ferarija SF90.

Iz Fiata je 1983. godine stigla Panda 4x4 kao jedan od prvi malih serijskih automobila s poprečno smještenim motorom i pogonom na sva četiri točka. Radi se o motoru od 965 cc koji razvija 48 KS, a to znači da mali italijanski automobil nije baš brz. Ipak, savršen je za ruralne ceste i "blag" prema novčaniku.

Panda je nedavno imala veliki izazov te je odmjerila snage s Ferarijem SF90 Stradale na snijegom pokrivenoj stazi. Fiatov automobil je mnogo lakši, ali model iz Maranela razvija gotovo 1.000 KS i ima električni motor koji je dodatna prednost.

Ovo nije prvi put da je Panda učestvovala u dvoboju "Davida i Golijata" jer se krajem prošle godine takmičila sa Porše Taykanom. Jedina zajednička osobina je što su oba automobila imala pogon na sva četiri točka.

Iako je na tržištu oko 40 godina, Panda je tek u trećoj generaciji. Fiat je potpuno novi model najavio 2019. godine konceptom Sentoventi, a premijera produkcijskog modela se očekuje naredne godine. U ponudi će biti i potpuno električne verzija, a detalji o novom 4x4 pogonu su zasad misterija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana