Novi jedinstven primjerak Rols Rojsa nosi naziv Bout Tejl

GS
Novi jedinstven primjerak Rols Rojsa nosi naziv Bout Tejl

Iza modela Bout Tejl stoji Rols Rojsov odjel u kojem ručno prave unikatne primjerke automobila za kupce koji ne pitaju za cijenu.

Model Sviptejl koji je predstavljen 2017. godine bio je posljednji jedinstven primjerak Rols Rojsa za koji je vlasnik izdvojio 12,8 miliona dolara, a četiri godine poslije u čuvenoj britanskoj automobilskoj kompaniji predstavili su novi unikat koji se krije iza naziva Bout Tejl.

Još jedan kupac koji nije pitao za cijenu svoje želje saopštio je odjelu Rols RojsKoučbilding u kojem su od bijelog komada papira do konačnog proizvoda potrošili četiri godine, a rezultat neograničenog budžeta je 5,79 metara dug Kabrio model Bout Tejl koji plavim bojama i mnogobrojnim elementima jasno pokazuje da je inspirisan nautikom i jedrenjem.

Među zanimljivim detaljima su drveni paneli koji su zamijenili klasični poklopac prtljažnika ispod kojih se krije hladnjak za šampanjac i čaše. Tu su i sklopivi stolići, srebrni pribor za jelo, porculanski tanjiri, poveći suncobran/kišobran i sklopive platnene stolice. Pomični platneni krov s automobila se skida ručno.

Tekstura instrumentne table i panela ispred vozača i suvozača asocira na rješenja koja se koriste u proizvodnji skupocjenog nakita i satova. 

Iako nije zvanično potvrđeno, sve su prilike da se ispod dugog prednjeg dvobojnog poklopca „jedrilice na točkovima" krije 6,7-litarski V12 motor koji u RR-ovim Blek Bedž modelima razvija 600 konjskih snaga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana