Najskuplji SUV na svijetu nije ni Rolls Royce, a ni Lamborghini

Agencije
Najskuplji SUV na svijetu nije ni Rolls Royce, a ni Lamborghini

Startna cijena SUV modela Karlmann King iznosi 1,8 miliona dolara, a u zavisnosti od želja kupca, može da dostigne i 3,8 miliona.

Za one koji žele ekskluzivan i superluksuzan SUV i kojima nije problem da izdvoje višemelionsku sumu za kupvovinu automobila, rješenje bi mogao da bude Karlmann King. Ako ste mislili da su SUV automobili kao što su Rolls Royce Cullinan ili Lamborghini Urus izuzetno skupa, šta onda reći za ovaj model čija početna cijena iznosi blizu 2 miliona dolara?

Oblikovan poput oklopnog stelt vozila, Karlmann kao mehaničku osnovu koristi šasiju kamioneta Ford F-550. Dizajn spoljašnjosti potpisuje Italijan Luciano D’Ambrosio, koji je sa vozačeve strane SUV-a predvidio samo jedna vrata, dok putnici na zadnja sjedišta mogu da uđu samo sa desne strane vozila.

Luksuzan enterijer sa brojnim pogodnostima, kao što su aparat za kafu ili frižider za šampanjac, podsjeća na unutrašnjosti nekog Rolls Royce automobila, pogotovo kada je riječ o "zvjezdanom nebu" u krovu sa brojnim LED sijalicama.

Za pogon je upotrebljen Ford 6.8-litarski V10 sa 400 "konja", uparen sa 6-brzinskim automatikom. Maksimalna brzina iznosi 220 km/h, a ako se odabere blindirana opcija teška skoro 6 tona, vozilo ne može da se kreće brže od 140 km/h.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana