MINI će proizvesti dva električna krosovera

Kliks
MINI će proizvesti dva električna krosovera

Kompanija MINI je zvanično potvrdila da namjerava proizvesti dva električna krosovera.

U svijetu automobila danas dominiraju dva pojma, krosoveri i električni automobili. U MINI-ju su itekako svjesni toga, pa će se buduća strategija fokusirati upravo na to. MINI namjerava kombinovati dvije "vruće teme" te na tržište lansirati dva električna krosovera.

Ovo nije samo glasina, nego zvanična infomacija iz MINI-jevog saopštenja u kojem se nalaze detalji o planovima promjena u ponudi modela s "jasnim fokusom na tehnologije pogona, segmente vozila i usluge budućnosti".

"Buduća ponuda potpuno električnih vozila uključivaće Mini 3-Door Hatch, novi krosover model u segmentu malih automobila, kao i kompaktni krosover model", navodi se u saopštenju.

U suštini, samo jedan od ova dva krosovera će biti potpuno nov i manji od drugog te će se nuditi isključivo s električnim pogonom. Veći će predstavljati novu generaciju Countrymana čiji će kupci moći birati između električnog i konvencionalnog pogona. MINI je obećao da će oba krosovera biti tipična za ovaj brend kada je riječ o praktičnosti, prostoru, uzbudljivoj vožnji i individualnosti.

Kada je riječ o modelima sljedeće generacije, MINI će ekstremno biti fokusiran na kinesko tržište. Trenutno se 10 posto proizvedenih automobila prodaje u Kini, ali se očekuje značajan rast u narednim godinama. Električni MINI-jevi modeli će se proizvoditi u Kini od 2023. godine u saradnji s lokalnim proizvođačem automobila pod nazivom Great Wall.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana