Ne poznaje prepreke: Mercedes predstavio novi električni koncept

Kliks
Ne poznaje prepreke: Mercedes predstavio novi električni koncept

Kompanija Mercedes-Benz predstavila je svoj novi električni koncept, a to je moćni terenac EQC 4×4².

U Mercedesu itekako imaju iskustva s terencima, a novi EQC 4×4² je viši za 20 mm u odnosu na standardni produkcijski model zahvaljujući timu koji stoji i iza koncepta E 400 All-Terrain 4×4².

Vješanje je značajno modifikovan te sadrži set multilink portalnih osovina, a koncept ima i točkove s gumama dimenzija 285/50 R20. Klirens sada iznosi 293 mm, odnosno 153 mm u odnosu na standardni EQC, a SUV je viši za 58 mm u odnosu na G-Klasu.

"Naš cilj je bio da kombinujemo moderni luksuz i održivost s emocionalnom privlačnošću. EQC 4×4² pokazuje da je moguće uživati u održivoj mobilnosti. U ovom slučaju se elektromobilnost, visoka tehnologija i intrigantno iskustvo prenose u planine. Struja i progresivni luksuz idu na off-road", rekao je jedan od Mercedesovih direktora Markus Šafer.

Koncept ma ogromne točkove zbog kojih su tu plastična proširenja blatobrana, koja dodaju još 200 mm širine EQC-u. Uglovi prilaska i udaljavanja iznose 31,8 i 33 stepena, što je više za 11,2 i 13 stepeni. Prelomni ugao je povećan za 12,6 na 24,2 stepena.

EQC 4×4² ima novi akustični sistem koji emituje zvukove izvana i u unutrašnjosti, a zvuk zavisi od pozicije papučice "gasa", brzini, povratku energije i slično.

Električni pogon je ostao nepromijenjen, tu su i dalje dva električna motora iz standardnog produkcijskog modela EQC koji kombinovano isporučuju 408 KS i 762 Nm obrtnog momenta, a tu je i 80 kWh litij-jonska baterija. Koliki je domet, zasad nije poznato.

Mercedes EQC 4×4² će ostati samo koncept, baš kao i E 400 All-Terrain.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana