Mercedes-Benz predstavio redizajnirano izdanje i najsnažnije E-Klase

GS
Mercedes-Benz predstavio redizajnirano izdanje i najsnažnije E-Klase

Redizajnirani Mercedes-AMG E63 S može se kupiti u dvije karoserijske varijante, a AMG-ov odgovor na proizvode M odjela (BMW M5) i Audi Sport (Audi RS6) pokreće 4-litarski V8 biturbo motor koji razvija 612 KS.

Mercedes-Benz je početkom godine predstavio redizajnirano izdanje E-Klase (W213), a po sličnom receptu osvježena je i najsnažnija E-Klasa iza koje stoji Mercedesov AMG odjel.

Bez obzira na izbor karoserije kupci najsnažnijeg modela E63 S mogu računati na decentno redizajnirane odbojnike, drugačiju masku hladnjaka, drugačija kućišta LED svjetala i novodizajnirane 20-inčne aluminijske felge. Ponuda boja karoserije proširena je s tri nove opcije.

Novosti u kabini odnose se na novi multifunkcionalni upravljač koji može biti obložen kombinacijom kože i alkantare, a tu je i ranije predstavljeno posljednje izdanje Mercedesovog multimedijalnog sistema MBUX.

Promjena ispod prednjeg poklopca nije bilo, pa AMG-ov odgovor na BMW M5 i Audi RS6 i dalje pokreće 4-litarski V8 motor koji uz asistenciju dva turbopunjača razvija 612 KS i 850 Nm najvećeg obrtnog momenta za čiju je distribuciju na obje osovine (4Matic+) zadužen AMG-ov superbrzi 9-stepeni automatski mjenjač s dva kvačila.

Spomenuto je dovoljno da E63 S u praktičnijem karavanskom pakovanju iz mjesta do „stotke" stigne za 3,4 sekunde i razvije 290 km/h. Trovolumenskoj karoseriji od 0 do 100 km/h trebaju 3,3 sekunde, a najveća brzina je 300 km/h.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana