Mercedes-AMG GT uskoro ide u penziju

GS
Foto: Ilustracija

Prema posljednjim nezvaničnim informacijama proizvodnja Mercedesovog supersportskog modela AMG GT prestaje u decembru, a narudžbe se više ne primaju.

Mercedesov supersportski model AMG GT u ponudi je od 2015. godine, a kupci su dvosjed koji pokreće AMG-ov 4-litarski biturbo V8 motor mogli da izaberu između Coupé i Roadster karoserije.

Zatvaranje knjige narudžbi prvi je znak skorog kraja priče za Mercedesov neelektrificirani model koji je u julu predstavljen u najbržoj i najsnažnijoj verziji Black Series (730 KS), a koju u njemačkoj automobilskoj kompaniji tradicionalno nude uz posljednja izdanja.

Jedno je sigurno, zbog sve strožijih restriktivnih mjera oko emisije izduvnih gasova nasljednika modela GT pokretat će „plug in“ hibridna pogonska grupa. Potpuna elektrifikacija još nije u planu, a ne očekuje se ni „open air“ karoserijska verzija, jer će Mercedes-AMG za ljubitelje otvorenog neba prije kraja godine predstaviti novu generaciju modela SL.

Nema sumnje da AMG-ovi specijalisti u Affalterbachu uveliko rade na nasljedniku GT-a koji bi se na sceni trebao pojaviti najkasnije do 2023. godine.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana