Međunarodni sajam automobila u Ženevi ponovo otkazan, održaće se u Kataru

Anadolija
Foto: Agencije

SARAJEVO - Međunarodni sajam automobila u Ženevi ponovo je otkazani kako je navedeno sajam automobila održaće se u Kataru.

Međunarodni sajam automobila u Ženevi (GIMS) 2023. održaće se samo u Dohi, Katar. Manifestacija planirana za februar na tradicionalnom mjestu u švajcarskom gradu Ženevi neće se održati.

"Zbog neizvjesnosti u globalnoj ekonomiji i geopolitici i rizika povezanih s razvojem pandemije, organizatori su odlučili da se fokusiraju isključivo na planiranje događaja u Dohi 2023. godine", rekao je Mauris Turetini, predsjednik Comité permanent du Salon international de l'automobile de Genève.

GIMS će se 2023. održati isključivo u Kataru, odlučili su članovi odbora i upravni odbor Međunarodnog salona automobila u Ženevi na sastanku u Bernu u Švajcarskoj. Prvobitni plan je bio da se GIMS 2023 organizuje u dva izdanja, prvo od 14. do 19. februara 2023. na tradicionalnom izložbenom prostoru u Palexpou u Ženevi, a drugo – svjetsku premijeru – u novembru u Dohi, Katar.

"Učinili smo sve što smo mogli da ugostimo GIMS u Ženevi u februaru. Poboljšani format događaja i projekat su bili veoma dobro prihvaćeni, ali su na kraju rizici bili veći od mogućnosti", kaže Turetini.

"Naš tim je jako naporno radio kako bi osigurao da se GIMS 2023 može održati i u Ženevi i u Dohi“, kaže Sandro Meskita, izvršni direktor Međunarodnog sajma automobila u Ženevi.

Međutim, dodao je: "U ovim nesigurnim vremenima, mnoge marke automobila ne mogu se obavezati da će učestvovati na izložbi u Evropi tokom zime."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana