Lexus više nije najpouzdanija automobilska marka

Agencije
Lexus više nije najpouzdanija automobilska marka

Američki J.D. Pauer objavio je najnoviju rang listu pouzdanosti automobilskih proizvođača.

Sa trona najpouzdanijih brendova svrgnut je japanski Lexus, a na prvom mjestu zamijenila ga je jedna od najmlađih automobilskih marki - korejski Genesis.

Ljubitelji Lexusa ipak nemaju razloga za brigu, jer je njima omiljena marka i dalje u samom vrhu. Zauzima drugo mjesto u najnovijoj studiji koju je objavio J.D. Power.

U istraživanju poznatom pod nazivom "Vehicle Dependability Study", Lexus je drugi i to sa ravno 100 prijavljenih problema na 100 automobila. Prvoplasirani Genesis, korejski premijum brend nastao na krilima koncerna Hyundai Kia, ima tek 89 prijavljenih problema na 100 automobila - manje od bilo koje druge marke na američkom tržištu.

Genesis je ovo bio debi u studiji koja se sprovodi već 31 godinu i odmah je osvojio sam vrh. Podsjećamo, studija obuhvata američko tržište, i to automobile stare do tri godine.

Na trećem mjestu je, vjerovali ili ne, Buick sa 103 PP (prijavljenih problema), a tek onda dolazi Porsche, marka koja je u brojnim studijama zadovoljstva kupaca i kvaliteta u samom vrhu. Top-5 zaokružuje Toyota sa 113.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana