Lamborđini uskoro predstavlja još jedan novi model

GS
Lamborđini uskoro predstavlja još jedan novi model

Lamborđini u posljednje vrijeme vrijedno radi, što potvrđuje i saopštenje pod nazivom “najboljih šest mjeseci ikada”, a sada možemo očekivati novi model i to veoma brzo.

Italijanska kompanija je zabilježila ogroman uspjeh u prvoj polovini 2021. godine.

Urus je još uvijek naprodavaniji model zahvaljujući 2.796 isporučenih primjeraka ovog super SUV-a, a SAD je i dalje najveće tržište za proizvođača iz Sant-Agata Bolonjezea. Potom slijede Kina, Hong Kong i Makau.

No, stajanja nema, jer Lamborđini ovog ljeta planira predstaviti još jedan novi model nakon što smo viđeli Aventador Ultimae.

Iz Lamborđinija je potvrđeno da će Ultimae biti posljednji “čisti” V12 superautomobil, tako da nije poznato šta se može očekivati.

Legendarni Kountač slavi 50. godišnjicu ove godine, tako da postoji mogućnost da će se pojaviti model u čast “rođenja” LP500 koncepta 1971. godine.

Ako bude tako, novi model će slijediti korake Miure Homaža, ograničenog modela baziranog na Aventadoru koji se pojavio 2016. godine povodom proslave zlatne godišnjice modela koji se smatra Lamborđinijevim prvim superautomobilom.

Zasad se može samo spekulisati jer zvaničnih informacija još uvijek nema.
 

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana