Lada predstavila osvježenu Nivu Bronto

GS
Lada predstavila osvježenu Nivu Bronto

Krajem prošle godine Lada je najavila kraj proizvodnje za Nivu Bronto, ali zbog velike potražnje za verziju SUV-a inspirisanu of-roudom je odlučeno da se ovaj model oživi ovog ljeta.

Lada je predstavila osvježenu Nivu Bronto s poboljšanjima fokusiranim uglavnom na unutrašnjost. Model je baziran na robusnu Nivu Ledžend, a prodavaće se u dvije verzije, Luks i Prestiž. Verzija Luks dolazi metalnim branicima i 15-inčnim točkovima, dok Prestiž verzija posjeduje masivnije plastične branike, zaštitu pragova i lukova točkova, maglenke i specijalnu rešetku hladnjaka. Obe verzije mogu biti opremljene fabričkom opremom uključujući dodatna krovna LED svjetla i specijalnu kamuflažnu boju karoserije.

Unutrašnjost je doživjela većinu promjena koje podrazumijevaju novi klaster, modifikovanu centralnu konzolu s novim kontrolama klima uređaja, nova udobnija sjedišta s grijačima te poboljšanu izolaciju buke i vibracija, a tu su još neke manje promjene.

Nivu Bronto i dalje pokreće Ladin besmrtni 1,7-litarski četverocilindični atmosferski benzinski motor koji razvija 83 KS i koji je uparen s petostepenim manuelnim mjenjačem. Snaga se prenosi na sva četiri točka, a SUV ima prednji i stražnji diferencijal sa zaključavanjem. Niva Bronto je takođe dobila blago modificikovani i ojačani ovjes.

Lada već prima narudžbe u Rusiji, tržište za koje je Niva Bronto i namijenjena.

Potpuno nova generacija Nive napokon stiže 2024. godine, testiranja su već obavljena, a špekuliše se da je pokreće Renoov 1,3-litarski turbobenzinski motor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana