Kimera na cestu vraća legendarnu italijansku reli ikonu Lančiju 037

GS
Kimera na cestu vraća legendarnu italijansku reli ikonu Lančiju 037

I dok se u italijanskoj kompaniji Automobili Amos uveliko bave restomod pričom na temu čuvene Lančija Delte Integrale u drugoj (opet italijanskoj) kompaniji koja se krije iza naziva Kimera Automobili za osnovicu svog projekta restauracije i modifikacije uzeli su cestovnu verziju dvosjeda Lančia 037 čija je reli izvedenica osamdesetih godina svoju svjetsku slavu stekla u tadašnjoj najsnažnijoj Grupi B.

Iza naziva Kimera EVO37 krije se restaurirana i sadašnjem vremenu prilagođena Lančia 037 Stradale čija sada karbonska karoserija mjerama ne odstupa od originalne verzije, a na mjesta konvencionalnih kućišta svjetala uskočila je LED tehnologija.

U Kimeri su za obnavljanje i poboljšavanje centralno smještenog 2,1-litarskog četverocilindarskog motora angažovali poznatog inžinjera Lančije Klaudia Lombardija. S turbopunjačem umjesto mehaničkog kompresora, konačan rezultat je 513 konjskih snaga i 550 Nm najvećeg obrtnog momenta koji se na zadnju osovinu distribuira posredstvom ručnog mjenjača.

Ovjes automobila dolazi s polica poznate kompanije Olins, a za efikasno zaustavljanje brinu karbonsko-keramičke kočnice iz ponude kompanije Brembo koje se kriju iza izvanredno dizajniranih felgi.

Kimera će EVO37 napraviti u samo 37 primjeraka, a ljubitelji svjetske reli scene iz osamdesetih godina i tadašnjih automobila iz strašne Grupe B trebaju biti spremni da za svoj EVO37 izdvoje 480.000 eura. Još samo da je ponude u Martini Rejsing bojama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana