KIA Telluride je Svjetski automobil godine

GS
KIA Telluride je Svjetski automobil godine

Žiri izbora za Svjetski automobil godine 2020 (World Car of the Year 2020) je objavio ko je pobjednik ovog izbora za 2020.

Kako je ranije objavljeno  Mazda 3 je dobila nagradu za najbolje dizajnirani automobil u izboru WCA.

Isti međunarodni žiri odabrao je SUV model KIA Telluride za najbolji automobil 2020. godine.

“Nama u KIA je zaista velika čast dobiti ovakvu nagradu. Ovo je jedno od najjačih takmičenja u svetu automobilske industrije i sve to svjedoči o napornom radu našeg tima koji uvijek stvara poželjne, kvalitetne i praktične automobile”, rekao je Tomas Šemera, izvršni potpredsjednik KIA.

Dostupan u cijeloj Sjevernoj Americi i na mnogim kijinim svjetskim tržištima, KIA Telluride spaja snažnu prisutnost vanjskog dizajna s prostranom, praktičnom i visokokvalitetnom kabinom u koju se može smjestiti do osam putnika.

Opremljen mnoštvom naprednih tehnologija, pogonom na sve točkove i sistemima pomoći vozaču, Telluride je idealan za porodične avanture na i izvan asfaltiranih cesta.

Telluride je nagrađen od strane žirija za svoj karakterističan dizajn i impresivnu praktičnost. Titula Svjetski automobil godine predstavlja još jedno priznanje za vozilo koje je od svog predstavljanja 2019. godine osvojilo više od 70 nagrada. Ovaj SUV je, između ostalih, već okrunjen nagradama North American Utility Vehicle of the Year i MotorTrend SUV godine.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana