Kako izgleda test sudara Putinove limuzine

GS
Kako izgleda test sudara Putinove limuzine

Ruski proizvođač luksuznih automobila Aurus, najpoznatiji po proizvodnji limuzina za predsjednika Vladimira Putina, objavio je video koji, između ostalog, sadrži i snimak testa bezbjednosti ovog ekskluzivnog vozila.

 

Video koji je objavila TV Zvezda, otrkiva neke detalje o testiranju modela Aurus Senata, a kamera nas vodi i u fabriku u kojoj se pravi ovaj automobil.

U jednom segmentu videa prikazan je test sudara ove luksuzne limuzine pri brzini od 64 km/h (od 12:15 minuta snimka):

Ovo vozilo dužine 5,6 metara ima hibridni pogonom zahvaljujući kome od 0 do 100 kilometara na čas stiže za šest sekundi, a početna cijena je 254.000 dolara.

Aurus Senat je takođe početkom godine testiran u uslovima ekstremne hladnoće, u Sibiru, prenosi RTS. Automobil se pokazao prilično izdržljivim i na temperaturama od minus 50 stepeni Celzijusa.   Luksuzni automobili linije Aurus prvobitno su bili namijenjeni samo najvišim ruskim zvaničnicima, a debi su imali tokom inauguracije Vladimira Putina 2017. godine.

Od tada, proizvođač je odlučio da napravi širu paletu vozila koju će ponuditi tržištu. Serijska proizvodnja bi trebalo da počne 2021, ali će nekoliko vozila već sići sa proizvodnih linija u novembru ove godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana