Jugo GVC Kabrio na aukciji u SAD: Kolekcionarski primjerak

GS
Jugo GVC Kabrio na aukciji u SAD: Kolekcionarski primjerak

Aukcije rijetkih automobila nisu neobične i vrlo često postižu basnoslovne cijene.

Ovog vikenda je u SAD-u održana aukcija na kojoj je bio izlistan i gotovo nekorišten Jugo GVC Cabrio i postigao je prilično dobru cijenu.

Jugo je vjerojatno najnevoljeniji automobil svih vremena u SAD-u, ali bez obzira na to i on ima svoje poklonike. Tako je pažnju privukao ovaj Jugo GVC Kabrio iz 1990. godine, koji je licitiran ovog vikenda na Barret-Džekson 2021 Hjuston aukciji.

Iako Jugo ne spada među klasičnu automobilsku i kolekcionarsku egzotiku ovaj model je poseban jer na njegovom brojaču kilometara stoji samo 370 milja. Teško je zamisliti zašto bi iko kupio Jugo s idejom da ga pohrani kao budući kolekcionarski automobil, ali ako bi bilo koja verzija privukla pažnju, onda bi to bio ovakav žuti Kabrio.

Samo 6.359 Yuga je proizvedeno 1990. godine za SAD, te iako je te godine ponuđen i snažniji i moderniji 1,3-litarski motor, to je ujedno i godina koje je obilježila početak kraja za Jugo u SAD-u nakon sve lošijih prodajnih rezultata i sve strožijih ekoloških propisa.

Na kraju je ovaj savršeno očuvani primjerak prodan za 12.100 dolara, što možda nije neki basnoslovan iznos, ali je svakako zanimljivo da i danas širom svijeta postoje fanovi Juge.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana