Jaguar predstavio napredniji i brži F-Pace SVR

Kliks
Jaguar predstavio napredniji i brži F-Pace SVR

Jaguar je za 2021. godinu predstavio napredniji F-Pace SVR s boljim ubrzanjem i većom maksimalnom brzinom.

Jaguar F-Pace SVR i dalje pokreće 5,0-litarski V8 motor s kompresorom, koji razvija 550 KS, ali je obrtni moment povećan sa 680 na 700 Nm. Motor je uparen sa osmostepenim automatskim mjenjačem s pretvaračem obrtnog momenta preuzetim od sedana Jaguar XE SV Project 8.

Povećanje obrtnog momenta i nova Dynamic Launch funkcija omogućavaju snažnom krosoveru da ubrza od 0 do 100 km/h za 3,8 sekundi u odnosu na prethodnih 4,1 sekundu. Maksimalna brzina je povećana sa 283 na 287 km/h.

Jaguar je, takođe, unaprijedio upravljački sistem posebno u zavojima, kočnice su dobile nove pločice te imaju Integrated Power Booster koji omogućava kraće kretanje papučice. Adaptivni ovjes se brine za udobniju vožnju.

Estetski poboljšani F-Pace SVR ne izgleda previše drugačije. Naprijed su tanja svjetla, a tu su i novi detalji oko usisnika koji sada pružaju bolje hlađenje motora i kočnica.

U unutrašnjosti je sada 11,4-inčni ekran infotainment sistema koji mijenja stari 10-inčni ekran. Također, podržane su i over-the-air softverske nadogradnje, a lopatice za promjenu stepena prijenosa napravljene su od legure cinka. Ispred vozača je i dalje 12,3-inčni digitalni klaster.

Cijena osvježenog Jaguara F-Pace SVR još uvijek nije objavljena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana